Aalborg-Aarhus tur/retur

Det har sine omkostninger at være så krævende, at man vil bo i Aalborg og læse i Aarhus. 4,5 timers transporttid om dagen, for at være helt præcis.

De sidste to år har jeg tilbragt min arbejds- og studietid max 20 minutters kørsel fra Aalborg. På Journalisthøjskolen er vi jo i praktik i 18 måneder, og praktikanterne flytter derfor som regel til det område, praktiksteder ligger. For mit vedkommende Aabybro, hvor TV2/Nord er placeret. Christian og jeg rykkede derfor teltpælene op i Aarhus i 2013 og tog tilbage til vores elskede Nordjylland. Aalborg, for at være helt præcis.

Egentlig har jeg aldrig haft særligt høje tanker om Nordens Paris. For mig har det været en lidt upersonlig by præget af industri, og når man er vokset op i et hjem på en øde mark med omkringliggende skov, var høje blokke og ensrettede veje med tæt trafik ikke lige førstevalget. Mine tanker om Aalborg er dog i særdeleshed gjort til skamme. Hold nu op, jeg elsker den by!

Derfor var det også helt naturligt, at jeg selvfølgelig skulle pendle dette semester, så vi kunne blive boende i vores lejlighed, som vi i øvrigt også er rigtig glade for. Christian er færdig på lærerseminariet til sommer, og jeg har job i Nordjylland frem til slutningen af juli. Indtil da holder vi til i Aalborg midtby, og derefter er verden åben!

Jeg har altid været vant til masser af transporttid. Sådan er det, når man hele gymnasietiden har boet 4 kilometer fra den nærmeste bus, der hver anden time satte kursen mod Brønderslev. Hvor man efter skoletid kunne sidde på banegården og vente i over en time på bussen, hvor man i øvrigt efterhånden kendte chaufføren (vi blev faktisk rigtig gode venner, efter jeg en dag havde flødekage med til ham fra mit arbejde som bagerjomfru), og hvor man en gang imellem kunne være den eneste passager på ruten. Det tror jeg, kommer mig til gode den dag i dag.

Når man sidder i toget hver dag, kan man godt savne den her lækre sag, vi kørte 8.500 km. i i USA...

Når man sidder i toget hver dag, kan man godt savne den her lækre sag, vi kørte 8.500 km. i i USA…

Lige nu sidder jeg mellem Aarhus og Randers i vogn 71 – stillezonen. Lyden af mig, der klimprer på tastaturet, er det eneste, der kan høres. Der er en time, til toget ankommer til Aalborg Banegård. Masser af tid til at læse, skrive, høre musik eller bare sove ovenpå en lang dag. Det kan godt være, at DSB får mange hug med på vejen, men jeg må faktisk sige, at når det nu skal være sådan her, så er det faktisk ikke så slemt.

Én ting har jeg dog lært på den hårde måde – man skal slå blitzen fra INDEN man diskret forsøger at tage et billede og sende på SnapChat. Ellers kan der blive en meget akavet stemning i kupéen, og hvis turen før føltes lang, så kan man i hvert fald gange den fornemmelse med to. :-)

Leave a Reply