Halleluja, her lugter lidt af jul

20150129-190201

Jul i Aalborg 2014. Det nederste billede i venstre hjørne er fra den nyåbnede julebutik i Algade – den SKAL man altså næsten nå at besøge!

Jeg har hørt julemusik hele morgenen! Det er ALT for tidligt, jeg ved det godt, men jeg kan simpelthen ikke lade være – jeg elsker, elsker, elsker jul. De samme julekalendere og pebernødder i oktober, som kan få de fleste til at ryste opgivende på hovedet, tager mit humør til helt nye højder.

Siden jeg var helt lille har julen været et højdepunkt. Min lillebror Joakim og jeg åbnede et julegaveværksted hvert år den 1. november, og her blev der flettet julehjerter, guirlander og musetrapper. Jeg er aldrig rigtig vokset fra den barnlige glæde ved julen, og allerede 24. juni i år konkluderede jeg, at der nu kun var et halvt år til juleaften. Derfor mener jeg også, at det er HELT i orden at høre julemusik her sidst i oktober. Christian har stadig ikke kommenteret på Pyrus-sangene, så man må gå ud fra, at han også nyder julestemningen i vores lille hjem.

Sidste år besluttede jeg mig for, at jeg ville holde jul i lejligheden for min familie – man kan se det fine, røde juletræ på billederne ovenfor. Vi er kun seks juleaften, og derfor synes jeg, det var et overskueligt projekt. Som sagt, så gjort – familien Brader troppede op på adressen til Josefines and, flæskesteg og brunede kartofler. Selv om det var vildt voksent og lidt mærkeligt at holde jul i sin egen lejlighed, så var det en stor succes, og jeg følte mig altså lidt sej, sådan at stå for det hele!

Det er sjette gang, Christian og jeg er kærester på juleaften, og vi har stadig ikke holdt jul sammen. Vi er begge familiemennesker, og vil gerne bruge aftenen med dem. Vi spiser altid middagsmad hos mine svigerforældre juleaften, men så tager vi hver til sit. Sådan er det, indtil der kommer børn ind i billedet – og så må vi finde ud af, hvordan vi gør til den tid. :-)

Indtil 1. december er julepynten gemt væk under sengen efter strenge ordrer fra Christian. Men SÅ går jeg altså også jule-amok! Indtil videre må jeg nøjes med min risengrøds-lignende portion havregryn med smørklat, sukker og kanel til morgenmad og lidt hits fra Brødrene Mortensens Jul til at peppe morgenrutinen op.

Jeg kan næsten ikke være den eneste, der har det sådan med jul?

Et lille tip: Der er lige åbnet en fantastisk hyggelig julebutik i Algade (der hvor Stereo Studio lå), og den er et must at besøge, hvis man elsker julen lige så meget som jeg. :-)

Leave a Reply