Det er altså OK at sige nej til alkohol

_JGB9436

Jeg synes, der er en kedelig tendens i samfundet til, at man SKAL drikke alkohol til en fest, hvis man vil bevare den gode stemning. Det betyder enormt meget for andre mennesker, om der er vodka eller bare vand i ens glas – sådan oplever jeg det i hvert fald nogle gange. Det er nærmest kun OK ikke at drikke, hvis man skal køre bil. Og er man på vandvognen er kommentaren om, om der monstro er en kage i ovnen næsten uundgåelig.

Sidste weekend var jeg en lille tur i byen med mine veninder, og fordi jeg skulle tidligt op dagen efter og skrive opgave og til julemarked med min familie, bestemte jeg mig for, at jeg ville holde alkoholindtaget nede. Det ville under ingen omstændigheder ske, at jeg kunne koncentrere mig om refleksionsrapport, hæklede nisser og dunkende hovedpine og kvalme samtidig.

Jeg havde egentlig forberedt mig på en længere forsvarstale om, hvorfor jeg kun lige drak 2-3 glas vin. Men da jeg fortalte, at jeg kun lige skulle have et par glas, fordi jeg skulle op og arbejde næste dag, var pigerne helt forstående. Det virker lidt tosset, men jeg blev simpelthen så glad, for jeg er ved at være godt og grundigt træt af, at ens alkoholindtag betyder så meget for andre mennesker!

Jeg har selv tidligere været meget slem til at være med til presse folk. ”Du kan da godt lige drikke en enkelt øl”, ”Du skal da først op klokken 9 i morgen”, ”Ej, du er kedelig, at du ikke gider være med i drukspil” og så videre. Og hold op, hvor er det egentlig bare overhovedet ikke fair, hvis personen bare ikke lige har lyst til at drikke den dag.

Tidligere gik det mig også på, når folk, jeg var til fest med, ikke drak. Så kunne de jo berette om alle de ting, os fulde mennesker gjorde, og som vi egentlig gerne bare vil lade som om, aldrig er sket. Jeg taler om ting som at afholde twerking-skole og gå i pind i slutningen af ”Arabiens Drøm”, selvom man har nederdel på. Men det er da for pokker ens eget ansvar, om man laver noget, man er flov over – det skal andre da ikke bøde for! Og helt ærligt, så vælter verden jo ikke, hvis man så bliver drillet lidt med det. :-)

Men jeg oplevede noget lidt sjovt i lørdags, da vi tog i byen efter (for mit vedkommende) tre glas vin på seks timer. Jeg havde simpelthen så god og sjov en aften! Normalt plejer jeg at være lidt træt, når vi endelig kommer i byen, og jeg sidder tit og undertrykker et gab. Desuden får jeg også ret ondt i maven, når jeg drikker andet end vand (hvilket blandt andet er en af grundene til, at man aldrig ser mig drikke sodavand udover til fester), så jeg døjer også tit med mavekramper efter indtag af 7-8 genstande. Det var intet problem i lørdags. Jeg var frisk som en havørn, og maven havde det godt. Jeg skulle lige overvinde min frygt for at danse piv-ædru, men da jeg først kom i gang, var det jo skideskægt. Og jeg så tilmed ikke dobbelt, så jeg ramte heller ikke ind i alle mulige omkring mig. Win!

I og med at jeg er blevet ældre, oplever jeg heldigvis også en større forståelse, når folk takker nej til en øl. Det synes jeg, er sundt. For det er altså OK at sige nej – uanset hvad grunden så end måtte være. :-)

2 Comments on Det er altså OK at sige nej til alkohol

 1. Anne
  december 10, 2015 at 8:52 pm (3 år ago)

  Det er SÅ rigtigt! Hvor er det dig rart, at jeg ikke er alene om tænke, som dig. Plejer også altid at have undskyldningerne klar når folk vrisser lidt over man er på vandvognen :)

  Svar
  • Josefine Brader
   december 10, 2015 at 9:03 pm (3 år ago)

   Nemlig!! Det kan simpelthen ikke passe, at man skal forsvare sig :-) Dejligt at høre, at man ikke er alene om at tænke sådan!

   Svar

Leave a Reply