Jeg kunne have boet på et slot – og så er det ikke engang løgn

I søndags var jeg til julemarked med min familie på Voergaard Slot udenfor Flauenskjold. Der var pyntet rigtig fint op, og der var et hav af spændende boder. Jeg er gennem min barndom jævnligt kommet på slottet – både med folkeskolen og også på besøg til middelalderdage, julemarked og så videre.

Mig, farmor og Joakim (drivvåde, som man nok kan se!)

IMG_7361

Der er faktisk en lille, sjov historie omkring netop Voergaard Slot, for rent faktisk kunne det have tilhørt min familie. For mange, mange år siden var det nemlig til salg, og der overvejede mine oldeforældre, som jeg desværre aldrig har mødt, seriøst at købe slottet. De droppede dog planerne, fordi min oldemor var bange for voldgraven omkring slottet. Var det sket, så var det nok formentlig heller ikke i sidste ende tilfaldet mine forældre, for min morfar havde en god, stor søskendeflok at dele slottet om, hvis det var kommet så vidt (søskendeflokken var på et tidspunkt den længste nulevende søskendeflok i Danmark, og forskere fra USA undersøgte dem for en årrække tilbage – men det er en helt anden historie!)

IMG_6708

IMG_7374

Voergaard Slot har jo en spændende historie, der omhandler Danmarks nok mest berømte spøgelseskvinde, Ingeborg Skeel. Der går nogle blodige historier om hende – blandt andet siges det, at hun klippede fingrene af tyve og har druknet slottets arkitekt i voldgraven omkring slottet for at sikre sig, at han aldrig ville opføre et slot magen til Voergaard. Inde i en af salene er der desuden en blodplet på gulvet, som bliver ved med at dukke op, selvom man har forsøgt at fjerne den.

IMG_6705

Det siges, at Ingeborg Skeel stadig spøger på slottet, så det er måske godt nok, at jeg ikke holder til i et af slottets kamre. :-)

Vi endte dagen med at tage på Café Visa og fejre min farmors fødselsdag. Efter lang tids overvejen endte jeg selvfølgelig med at bestille en lækker, sprød pizza. What else?

IMG_6722

Mens jeg drømmer mig til mit andet liv som beboer på et slot, så sidder jeg i toget på vej til Randers. I dag skal vi gennemføre det sidste interview til bacheloropgaven, og så går det løs med at skrive den næste uges tid. Der er kun ni dage til aflevering nu, og jeg glæder mig næsten lige så meget til at aflevere, som jeg glæder mig til jul. Og det er meget. Rigtig, rigtig meget!

Kan I have en skøn dag!

2 Comments on Jeg kunne have boet på et slot – og så er det ikke engang løgn

 1. Janne Vad
  december 17, 2015 at 3:46 pm (3 år ago)

  Hej Josefine
  Faldt lige over din blog, og den her historie er da temmelig spændende. Hvorfor har jeg aldrig fået fortalt historien om Voergaard Slot??? (: jeg gad da helt vildt godt at have været arving der (:
  Fortsæt det gode arbejde, det er sjovt at følge med. Og fortæl gerne historien om søskendeflokken og undersøgelsen, der er jeg da vist heller ikke nok informeret 😡

  Svar
  • Josefine Brader
   december 19, 2015 at 11:28 am (3 år ago)

   Hej Janne!
   Tusind tak for kommentaren, jeg er glad for, at du læser med! :-)
   Det med Voergaard Slot er skam rigtigt nok, men vores oldemor var bange for, at en af børnene skulle falde i voldgraven. Mht undersøgelsen har jeg åbenbart også misforstået lidt. Nu har jeg tjekket op på historien, og det viser sig, at det var folk fra SDU, der undersøgte dem – men det ved din faster Kirsten mere om. Så spørg hende endelig :-) det kunne være sjovt at høre mere! Kh Josefine

   Svar

Leave a Reply