Boligdrømme og om at være fræk som en slagterhund

Nu og da kan jeg ikke lade være med liiige at tjekke hvilke lejligheder og huse, der er til salg i Aalborg. Det er absolut ikke, fordi vi på nogen måde mangler noget, der hvor vi bor nu, men i et vækstende Aalborg tænker jeg, at det næsten kun kan være en god investering at eje i stedet for at leje. :-)

Jeg har dog endnu ikke fundet noget, der kan slå det, vi bor i nu, og som er indenfor økonomisk rækkevidde, så det kan sagtens være, at drømmene forbliver drømme. I hvert fald indtil Christian og jeg efter sommer begge skal ud og lede efter nye jobs.

Det første år, vi boede sammen, boede vi i en lille 1-værelses lejlighed i Aarhus, hvor vi sov i køkkenet, der kun var udstyret med campingblus og kombiovn. Jeg gik tit i seng tidligere end Christian, og når jeg lå med hovedet på puden, stod fjernsynet lige præcis 20 centimeter fra mit hoved. Det betød, at Christian måtte skrue helt ned på lydniveau 1. Man kan finde sig til rette med meget, når der ikke lige er andre muligheder (her er der selvfølgelig tale om problemer på i-landsskalaen).

Her er lidt billede fra dengang, vi flyttede ind i den lille lejlighed i Aarhus:

DSC_0002

DSC_0006

IMG_0804

Da jeg fik praktikplads i det nordjyske frygtede jeg, at det betød, at Christian og jeg skulle bo hver for sig. Christian havde på det tidspunkt læst et år på lærerseminariet i Aarhus, og var alene flyttet til Aarhus fordi, jeg var der. Ellers ville han have søgt ind i Aalborg. Nu så det ud til, at jeg skulle flytte til Aalborg, og Christian dermed ville være tilbage alene i Aarhus. Det havde jeg lidt dårlig samvittighed over. Men få timer efter, at jeg havde fået at vide, at jeg havde fået praktikplads på TV2/Nord, sagde Christian til mig, at han gerne ville med til Aalborg og Nordjylland, hvor alle de gamle venner og familien var. Han var enormt glad for studiet og hans medstuderende i Aarhus, men ligesom jeg havde han også en trang til at komme ”hjem”. Jeg var ovenud lykkelig. Og så gik boligsøgningen i gang.

Jeg ved godt, at det siges, at det er fuldstændig umuligt at finde lejlighed på Boligportalen, men vi forsøgte alligevel. En dag var der en 2,5-værelses lejlighed i gågaden i Aalborg på 77 kvadratmeter (kæmpestort, når man kommer fra den lille lejlighed i Aarhus!) Der var ikke billeder på annoncen, men jeg kontaktede lejeren straks og fik at vide, at der var åbent hus to dage efter.

Min veninde havde på det tidspunkt netop været i gang med en intens boligsøgning, hvor lejlighederne blev snuppet for næsen af hende gang på gang. Jeg havde sagt til mig selv, at hvis lejligheden var bare en lille smule lækker, så ville jeg slå til med det samme – der var ikke nogen, der skulle nuppe den foran mig.

Som sagt, så gjort. Fredag troppede min mor og jeg op foran lejligheden en time før, der var åbent hus – jeg ville være først i køen. Christian var til eksamen den dag, og havde ikke mulighed for at tage med og se lejligheden. Han havde dog givet mig lov til at slå til, hvis lejligheden var værd at bo i. Der kom 4-5 andre interesserede i løbet af den næste time, og jeg veg ikke fra min plads.

Så kom udlejeren endelig og låste os ind. Jeg trådte som den første ind i gangen, kiggede ind i stuen og sagde efter 5 sekunder i mit nye hjem ”den vil jeg gerne skrive under på”. De andre – inklusive min mor – kiggede lidt forskrækkede på mig, og jeg følte mig lidt luset sådan at slå til uden at give de andre en chance. Udlejer spurgte, om jeg var sikker på, at jeg ikke lige ville se soveværelset, badeværelset og bryggerset først? Tjo, det ville jeg da gerne, men jeg var i hvert fald stadig klar til at skrive under.

Efter en halv time ringede jeg til Christian for at høre, hvordan det var gået til eksamen, og for at fortælle, at vores nye hjem var i hus (tøhø). Han var helt paf. På samme dag havde han fået et 12-tal til eksamen og fået en ny lejlighed. Og få uger efter fik han dispensation til at fortsætte lærerseminariet på 2. år i Aalborg efter sommerferien.

Lidt stemningsbilleder fra den nye lejlighed:

IMG_2663

IMG_4362

IMG_1469

Vi har det rigtig godt, der hvor vi er nu. God udlejer, gode naboer (der gerne vil drikke et glas vin engang i mellem – hurra!), opvaskemaskine, vaskemaskine, fælles tagterrasse og masser af plads – midt i Aalborg. Og et soveværelse, hvor døren kan lukkes ind til.

Men skulle det vise sig, at drømmelejligheden pludselig var tilgængelig for os, så ku’ jeg altså godt. :-)

Leave a Reply