Det er okay at sige nej

_JGB9091

Nogle gange er der intet andet, jeg hellere vil, end bare hygge mig derhjemme med Den Store Bagedyst eller en god bog i mit eget selskab. Jeg har ikke nødvendigvis brug for at rende i byen både fredag og lørdag, og jeg vil en gang imellem hellere holde kæresteaften og kysse på Christian end skulle forholde mig til alt muligt.

Jeg har bare altid haft det problem, at jeg har været så pokkers bange for at gå glip af noget. Derfor har min kalender også været proppet med aftaler, og det har været helt normalt, at jeg kun har givet mig selv 1-2 aftener om ugen, hvor jeg bare har været alene eller sammen med Christian. Resten af tiden har været fyldt op med skole, arbejde, familie, venner, byture og træning. Derfor var jeg også førhen helt bombet efter en uge, hvor hjernen kun lige havde holdt fri og fået ro den sidste time inden sengetid.

Jeg har øvet mig rigtig meget det sidste halvandet års tid. Øvet mig i at holde fri og vænne mig til tanken om, at det er okay at sige nej, når man bare har allermest lyst til at koble fra med tre afsnit Gossip Girl i træk på sofaen. Øvet mig i at sige til mig selv, at jeg godt må have lov til at tage en ”doven” dag, hvor jeg hopper i natbukser, kæmper mig op på level 154 i Candy Crush og spiser en frysepizza til aftensmad. Jeg ved godt, at livet er kort, YOLO og alt det der, men man bliver jo gammel før tid, hvis ikke man husker at give sig selv lov til at slappe af en gang imellem. :-)

Det er lidt dobbeltmoralsk, at jeg tillader mig at sidde og kloge mig på den slags, når jeg selv er elendig til disciplinen afslapning. Men jeg ER altså blevet bedre til at prioritere både hygge og afslapning indenfor det seneste halvandet år, hvilket har resulteret i, at jeg er blevet en endnu gladere udgave af mig selv. Og når jeg så laver aftaler, så gør jeg det, fordi jeg gerne vil – og så er jeg 100 % til stede (og overholder selvfølgelig også de aftaler!).

Jeg stemmer for, at man skal blive bedre til at sige nej, hvis der er noget, man ikke lige har lyst til. Om det er et tupperware-party, en tur til spinning eller noget tredje.

Det er jo alligevel ikke hyggeligt at være sammen med nogen, der i smug sidder og kigger på uret og spekulerer på, hvornår det ville være acceptabelt at smutte. :-)

Leave a Reply