Turen går til London

I dag tager jeg til min yndlingshovedstad for niende gang – London! Jeg skal være der til på søndag, og udover at bruge tiden på shopping, kaffedrikning og god mad skal jeg denne gang også ind og se en Green Day-musical. Jeg glæder mig!

Det er min kære farmor, der for tredje gang har inviteret min lillebror og jeg med på en forlænget weekend i byen. Det er nu ikke dumt med sådan en farmor! :-)

I 2007 overraskede mine forældre min bror og jeg juleaften. Efter at alle gaver var pakket op, lå der en lille kuvert tilbage på træet. Jeg havde længe talt om, at jeg godt kunne tænke mig at se London, men jeg blev alligevel noget overrasket, da jeg åbnede kuverten, og der stod, at vi skulle til London få uger efter. Det blev begyndelsen på min forelskelse i byen, og siden er jeg vendt tilbage cirka en gang om året.

IMAG0868

London, 2007 – jeg havde lige opdaget foundation på det tidspunkt…

London er for mig en virkelig fascinerende by – lige fra de smukke bygninger og museer til den propfyldte undergrundsbane og diversiteten af mennesker. Det er så nemt at falde ind, synes jeg. Så det gør jeg, så tit jeg kan. Og hvis man følger en smule med i priserne på flybilletter fra Aalborg Lufthavn, kan man nemt få billetter til samme pris, som en tur til København koster – og nogle gange billigere!

Som den vakse læser har opdaget (og ellers kan man læse om det her), er bloggen opkaldt efter en figur i Harry Potter. Derfor kan det vel næsten heller ikke overraske, at jeg er HELT vildt forelsket i Warner Bros Studio Tour – The Making of Harry Potter (eller bare Harry Potter-land, som jeg kalder det :-) ). Det ligger udenfor London, og her ser man sindssygt imponerende kulisser, tøj, eliksirer, en kæmpe model af Hogwarts og meget mere, hvorefter man kan nyde en kop ingefærøl på Ligustervænget eller blive skræmt af dødsgardister i Diagonalstræde. Mange af scenerne fra filmen er optaget her, og jeg kunne altså ikke undgå at blive et lille barn på den 2,5 times lange tur. Det kan virkelig anbefales, hvis man godt kan lide Harry Potter! Jeg fortryder stadig, at jeg ikke fik købt en tryllestav under mit besøg.

London 2014

London 2014

Som nævnt skal vi denne gang ind og se musicalen American Idiot, der er baseret på Green Days sange. Jeg er helt oppe og ringe over, at vi endelig har fået billetter, for musicalen har ikke spillet de andre gange, jeg har været i London – og tro mig, jeg har dobbelttjekket. Jeg har været stor Green Day-fan siden jeg som 13-årig så American Idiot-musikvideoen i Boogie, og siden da har jeg lært stort set alle deres gamle sange at kende og har været til tre koncerter med dem. Jeg er spændt på at se, hvordan musicalen binder bandets sange sammen. Farmor er også helt klar på Green Day-musical – det er da lidt sejt!

I må have det rart herhjemme imens! Der kommer en London-opdatering på bloggen, når vi er hjemme igen. :-)

Leave a Reply